loading

1101 απαντήσεις

Frequently Asked Questions

Τι είναι οι 1101;

Η πλατφόρμα των 1101 ιδρύθηκε από το ThePressProject ως ένα νέο μοντέλο χρηματοδότησης μιας νέας εποχής για την ενημέρωση. Σκοπός της είναι να δημιουργηθεί το πρώτο πραγματικά βιώσιμο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης στο διαδίκτυο που δεν θα έχει σχέση με το πολιτικό / κρατικό χρήμα, τις τράπεζες και τις μεγάλες πολυεθνικές (βλ.  παρακάτω).

Η πλατφόρμα λειτουργεί ως ένα δημόσιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι είναι μέλη των 1101 (βλ. παρακάτω). Το μέσο αυτό λειτουργεί ως Εποπτικό Συμβούλιο για το ThePressProject στο οποίο όλα τα μέλη έχουν από μια ψήφο και έχει αρμοδιότητες τόσο ως προς την τήρηση της δεοντολογίας του μέσου, όσο και στον έλεγχο των οικονομικών του (βλ. παρακάτω).

Πέραν της ελεγκτικής δυνατότητας τα μέλη των 1101 έχουν ζωντανή σύνδεση με το Newsroom του ThePressProject για αμφίδρομη επικοινωνία. Επιπλέον το εσωτερικό σύστημα μέτρησης τάσεων (trends) θα χρησιμοποιηθεί από τη δημοσιογραφική ομάδα του TPP για την διαμόρφωση της καθημερινής του ατζέντας.

Γιατί ονομάστηκαν 1101;

Οι 1101 πήραν το όνομά τους από τους πρώτους 1000 που υποστηρίζουν το TPP με μια πάγια εντολή των 5€ το μήνα, τους 100 που διαθέτουν 50€ το μήνα. Ο ένας είναι η εταιρία BitsnBytes (προσωπική επιχείρηση πληροφορικής του εκδότη του TPP) που χρηματοδοτούσε το TPP από την πρώτη ημέρα. Στόχος μας είναι οι πάγιες εντολές των 5€ να γίνουν τόσες, ώστε ο ένας, δηλαδή η BitsnBytes να αποσυρθεί από την στήριξη του μέσου.

Δηλαδή οι 1101 είναι το ThePressProject;

Η απάντηση είναι «και ναι, και όχι». Οι 1101 δημιουργήθηκαν από το ThePressProject και θα είναι πάντα άμεσα συνδεδεμένοι με αυτό. Ωστόσο στόχος μας είναι η πλατφόρμα των 1101 να λειτουργήσει συνολικά ως ένας μοχλός επανίδρυσης της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Έτσι, εκτός από την χρηματοδότηση του TPP και την ενίσχυσή του για τον πολλαπλασιασμό της ποιότητας και της ποσότητας του παραγόμενου έργου μέσω της πλατφόρμας θα χρηματοδοτηθούν και άλλες ανεξάρτητες προσπάθειες, όπως η ίδρυση του Ινστιτούτου για την Ερευνητική Δημοσιογραφία (βλ. παρακάτω), η διεξαγωγή ημερίδων και σεμιναρίων για θέματα που άπτονται της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, η χρηματική στήριξη συγκεκριμένων κοινωνικών δράσεων κ.λπ. Όλα αυτά θα γίνονται μόνο με την έγκριση των μελών των 1101.

Και γιατί δεν το κάνατε κατευθείαν στο ThePressProject

Για δύο λόγους. Αφενός επειδή στο TPP πιστεύουμε ότι το δημοσιογραφικό αποτέλεσμα οφείλει να παραμένει ελεύθερο και δωρεάν για όλους. Δεν θέλαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε σύγχυση στους αναγνώστες μας με μια καμπάνια που θα καλούσε τους πολίτες να γίνουν συνδρομητές.

Αφετέρου η πλατφόρμα των 1101 ιδρύθηκε με στόχο να ενισχύσει την ενημέρωση, την πληροφορία και την δημοκρατία -κατ' επέκταση- στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο πολλές αξιόλογες προσπάθειες που πρέπει να αναδειχτούν.

Θα χρηματοδοτηθούν άλλα ΜΜΕ;

Στόχος των 1101 είναι «να αλλάξουν τα πάντα». Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να προστεθούν πολλά στο παραγόμενο έργο μας. Οι 1101, σε συνεργασία με τον Γιώργο Πλειό (Πρόεδρο του τμήματος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ) θα παρουσιάσουν δύο κώδικες δεοντολογίας και χρηματοδότησης ων ΜΜΕ. Όσα ΜΜΕ συνυπογράψουν αυτό τον κώδικα διαφάνειας της λειτουργίας τους θα είναι αυτόματα εν δυνάμει συνεργάτες της πλατφόρμας. Έτσι ανάλογα με το στόχο μας κάθε φορά, αντί να προσπαθούμε να δημιουργούμε ανταγωνιστικές σελίδες, το TPP θα χρηματοδοτεί -αφού πρώτα το εγκρίνουν τα μέλη- και άλλα μέσα για την συμπαραγωγή στο πεδίο της ενημέρωσης.

Πως λειτουργούσε μέχρι σήμερα το ThePressProject;

Το ThePressProject (νομικό καθεστώς: προσωπική επιχείρηση του Κώστα Παπαδόπουλου - Εφήμερου) και πριν την ίδρυση των 1101 ήταν το πλέον crowdfunded μέσο στην Ελλάδα (βασισμένο σε δωρεές). Ωστόσο το κόστος της ενημέρωσης στο επίπεδο που το κάνει το TPP δεν μπορούσε να καλυφθεί αποκλειστικά από τους αναγνώστες του. Το 2015 που ήταν η καλύτερη χρονιά από άποψης χρηματοδότησης (στοιχεία μέχρι τον Οκτώβριο) οι δωρεές έφταναν περίπου στο 30-35% των συνολικών εξόδων ανά μήνα. Ένα 15-20% καλύπτεται επιπλέον από τις μικρές διαφημίσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει σε τρίτους του TPP (πώληση δικαιωμάτων ύλης ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού προγράμματος, υπηρεσίες ζωντανής αναμετάδοσης, παροχή δικτύου κ.λπ.). Το υπόλοιπο ποσό μέχρι σήμερα καλυπτόταν από την BitsnBytes. Να σημειωθεί ωστόσο ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που έχει επιφέρει σημαντική μείωση κερδών στην εταιρία πληροφορικής, το TPP ήταν τον τελευταίο καιρό ελλειμματικό και είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει εντεινόμενα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας. Αν δεν είχαν εμφανιστεί οι 1101 υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την λειτουργία του μέσου.

Η ενημέρωση προσφέρεται δωρεάν. Γιατί να πληρώσω;

Η αλήθεια είναι ότι όπως σε όλα στη ζωή μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην έννοια του «δωρεάν». Καταρχάς στο καθιερωμένο μοντέλο ενημέρωσης τίποτα δεν είναι δωρεάν. Πληρώνετε την κρατική τηλεόραση μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού (και αυτό είναι σωστό), αλλά πληρώνετε και τους ιδιωτικούς σταθμούς απλά δεν το ξέρετε. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι εκδοτικές επιχειρήσει οφείλουν πάνω από 3 δις σε κόκκινα δάνεια και φόρους. Αυτά τα δάνεια καλούμαστε τώρα να πληρώσουμε με την επερχόμενη 3η ανακεφαλαιοποίηση. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο της διαφήμισης, ακόμα και στην περίπτωση που λειτουργούσε λογικά και αξιοκρατικά (που δεν λειτουργεί έτσι), προκαλεί χρεώσεις στον καταναλωτή αφού πι εταιρίες που διαφημίζονται μετακυλύουν το κόστος της διαφήμισης στο τελικό προϊόν που αγοράζετε στο ράφι.

Σε κάθε περίπτωση η δημοσιογραφία ασκείται από εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που πρέπει να αμείβονται. Πως λοιπόν μπορείτε να εμπιστεύεστε ένα ΜΜΕ που δεν φαίνεται να έχει λογικά έσοδα; Ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί; Η δημοσιογραφία πρέπει να γίνεται υπέρ των πολλών και όχι υπέρ της τράπεζας που χρηματοδοτεί παράλογα μέσω της διαφήμισης ένα διαδικτυακό τόπο με ελάχιστη επισκεψημότητα.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση των συνεργατικών ΜΜΕ όπου οι δημοσιογράφοι προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους ή στα σχήματα δημοσιογραφίας των πολιτών το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται πάντα από την καλή προαίρεση μη αμειβόμενων ανθρώπων. Ωστόσο η σοβαρή, αποκαλυπτική , ερευνητική δημοσιογραφία πρέπει να ασκείται στη βάση επαγγελματικών προδιαγραφών. Μόνο έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο δημοσιογράφος που ασκεί άφοβα το καθήκον το εργάζεται υπέρ των δικών σας συμφερόντων και όχι υπέρ των συμφερόντων του μεγαλύτερου πλειοδότη.

Η πληροφορία πρέπει όντως να παραμένει δωρεάν και για όλους. Ωστόσο πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για το τελικό παραγόμενο προϊόν. Και αυτό είναι το κίνημα του «πληρώνω» που παρουσίασαν οι 1101.

Μπορεί να αλλάξουν «τα πάντα» με μόνο 5€ το μήνα;

Ναι γίνεται αν είμαστε πολλοί. Αυτή τη στιγμή, εν μέσω της τρομακτική κρίσης, κάθε εβδομάδα πωλούνται 400.000 και πλέον εφημερίδες με κόστος κοντά στα 5€. Το TPP παράγει το περιεχόμενο του (δες εδώ αναλυτικές πληροφορίες) μόνο με την στήριξη 1100 συνδρομών. Σκεφτείτε αν γίνουμε 10.000 ή και 100.000 τι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε. Η Ελλάδα δεν θα είχε ξαναδεί τέτοιο ΜΜΕ.

Τι σχέση έχει ο Βαρουφάκης με το εγχείρημα των 1101;

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών συμμετέχει στους 1101 ως ένα απλό μέλος που καταβάλει τη συνδρομή των 50€ το μήνα (μαζί με άλλους 99). Δεν έχει καμία άλλη σχέση με την πλατφόρμα των 1101 ή το TPP.

Στην πραγματικότητα εμείς προσεγγίσαμε τον Γιάνη Βαρουφάκη και αφού του εξηγήσαμε το όραμά μας του ζητήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία του για τις ανάγκες της προώθησης των 1101. Ο κύριος Βαρουφάκης είναι πολιτικός και οικονομολόγος και ως τέτοιος θα ελέγχεται από το TPP όπως ακριβώς και όλοι οι συνάδελφοί του.

Τώρα θα παίρνετε διαφημίσεις;

Το ThePressProject δεν δέχεται διαφημίσεις από τράπεζες και κράτος από την 1η ημέρα της ίδρυσής του. Εξαιτίας όμως του συστήματος της διαπλοκής και του ενοχλητικού ρεπορτάζ το TPP είναι σχεδόν αποκλεισμένο συνολικά από το χώρο της διαφήμισης παρά τα πολύ μεγάλα νούμερα επισκεψιμότητας. Όταν τα μέλη των 1101 ξεπεράσουν τα 5.000 το TPP θα σταματήσει οριστικά να δέχεται διαφήμιση. Μέχρι τότε οποιαδήποτε διαφήμιση που μας προτείνεται να αναρτάται στις ιστοσελίδες μόνο εφόσον δίνουν την έγκρισή τους τα μέλη των 1101. Σε αυτό τον κανόνα εξαιρούνται οι ανταλλακτικές διαφημίσεις που στοχεύουν στην προώθηση του μέσου ή έχουν κοινωνικό ή πολιτιστικό πρόσημο.

Με τη συνδρομή των 5€ γίνομαι μέτοχος του TPP;

Η συνδρομή στην πλατφόρμα των 1101 (ανεξαρτήτου αν η συνδρομή είναι των 5 ή των 50 ευρώ) δεν γίνεται στη βάση του συνεταιρισμού. Στόχος μας είναι η πραγματική ανάδειξη της αγοραστικής δύναμης των αναγνωστών και η βιωσιμότητα του μοντέλου από αυτούς. Αν επιλέγαμε το μοντέλο της μετοχοποίησης θα υπήρχε πάντα ο κίνδυνος της συγκέντρωσης μετοχών από λίγους, ενώ η μία συνδρομή ανά ένα φυσικό πρόσωπο με ένα λογαριασμό εξασφαλίζει την πραγματική ισονομία.

Οι συνδρομές φορολογούνται; Θα πάρω απόδειξη;

Όλες οι συνδρομές φορολογούνται αυτόματα βάσει του φορολογικού κώδικα. Η απόδειξη της τράπεζας σας ισχύει ως απόδειξη πληρωμής για την φορολογική σας δήλωση εφόσον το χρειαστείτε και το TPP εκδίδει ανώνυμες αποδείξεις είσπραξης για όλα τα ποσά (ανεξαρτήτου του τρόπου καταβολής) αλλά εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να ζητήσετε και επώνυμη απόδειξη, είτε επισκεπτόμενοι τα γραφεία μας, είτε στέλνοντας μας στοιχεία για να σας την αποστείλουμε. Τα έξοδα της αποστολής θα τα αναλαμβάνει ο ενδιαφερόμενος.

Αν γίνετε 100.000 τι θα κάνετε με τα χρήματα;

Όσα χρήματα θα συγκεντρώνονται από τους 1101 (στοιχεία που θα είναι πάντα στη διάθεση όλων) θα επενδύονται για να «αλλάξουν τα πάντα στη δημοσιογραφία», όπως ακριβώς το υποσχεθήκαμε στην αρχή. Οι πολλές συνδρομές θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βελτιώσουμε ποιοτικά και ποσοτικά το δημοσιογραφικό έργο, να χρηματοδοτήσουν το Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, να γίνουν συνεργασίες με άλλα αξιόλογα ΜΜΕ, να επεκταθούμε προς την νέα εποχή της διαδραστικής τηλεόρασης κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείτε να νιώθετε απόλυτα ασφαλής αφού τα ίδια τα μέλη μέσω ψηφοφοριών, στις οποίες κάθε συνδρομητής θα έχει από μια ισοδύναμη ψήφο, θα καθορίζουν την κίνηση των κεφαλαίων.

Έτσι η τελική απάντηση είναι: Αν γίνουμε 100.000 θα σας κάνουμε προτάσεις και θα μας κάνετε και εσείς για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Και θα κάνουμε ότι αποφασίσει η πλειοψηφία των μελών.

Πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα των 1101

Η πλατφόρμα των 1101 έχει σχεδιαστεί ως ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μοιάζει με το Facebook. Δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών συνδέσεων μεταξύ των μελλών, τη δυνατότητα δημιουργίας σελίδων, blog, κοινοτήτων κ.λπ. Επιπλέον τα μέλη των 1101 έχουν μόνιμη σύνδεση με το Newsroom του ThePressProject.

Ένα σημαντικό έργο των μελών της πλατφόρμας θα είναι και ο οικονομικός έλεγχος της συνολικής προσπάθειας. Οι αποφάσεις τους για την διαχείριση των χρημάτων, μέσω των ειδικών σελίδων, όταν οι συνδρομητές ξεπεράσουν τους 3.000 θα είναι απόλυτα δεσμευτικές.

Εντός της πλατφόρμας έχει εγκατασταθεί εσωτερικό σύστημα μέτρησης τάσεων (trends) με στόχο την παρακολούθηση της καθημερινότητας και την διευκόλυνση στην επιλογή των θεμάτων που θα έπρεπε να ορίζουν την ατζέντα. Τα μέλη της πλατφόρμας θα καλούνται να ψηφίσουν για όλα τα σημαντικά ζητήματα μέσω ειδικής σελίδας της πλατφόρμας.

Δηλαδή θα ορίζω την ατζέντα; Και αν είμαι Χρυσαυγίτης;

Με τη συμμετοχή σας στην πλατφόρμα θα έχετε σημαντικό ρόλο στη συνδιαμόρφωση της καθημερινής ενημερωτικής ατζέντας αλλά την τελική επιλογή θα την έχει όπως μέχρι και σήμερα η σύνταξη του ThePressProject. Έτσι, ενώ τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών σε οτιδήποτε έχει να κάνει με οικονομικά στοιχεία και δεοντολογικές κρίσεις θα είναι δεσμευτικά, στο επίπεδο της επιλογής και αξιολόγησης της ενημέρωσης οι πολίτες θα έχουν ρόλο συμβούλου και την ευθύνη θα συνεχίσει να την αναλαμβάνει η συντακτική επιτροπή του TPP.

Τι μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή του εκδότη;

Η μεγάλη συμμετοχή και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας αποτελεί τον πιο ασφαλή μηχανισμό διασφάλισής σας. Ένας άλλος τρόπος είναι να δείτε το έργο των τελευταίων 5 ετών. Οι 1101 δεν ήρθαν σήμερα για να σας ζητήσουν να χρηματοδοτήσετε ένα νέο όραμα. Το ThePressProject.gr βρίσκεται στον αέρα εδώ και 5 χρόνια και προσφέρει πλήρες αρχείο. Κλείστε τα αυτιά σας σε όσους -για τους δικούς τους προπαγανδιστικούς λόγους- προσπαθούν να βάλουν ταμπέλες στο TPP και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Πως θα ελέγχονται τα οικονομικά του ThePressProject

Σε ειδική σελίδα που θα βρίσκεται στη διάθεση των μελών θα υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα οικονομικά στοιχεία του TPP. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα έξοδα μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών, τα πάγια ανελαστικά (ενοίκια, ρεύματα, έξοδα σερβερ), τα αναλώσιμα, τα έξοδα ρυθμίσεων οφειλών του παρελθόντος και τα έξοδα ειδικών παραγωγών. Τα στοιχεία θα ανανεώνονται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Τι κάνετε με τα προσωπικά μου δεδομένα;

Κάθε μέλος των 1101 αποφασίζει κατά την εγγραφή του αν επιθυμεί ή όχι να δημοσιεύει τα προσωπικά του στοιχεία. Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα και δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε για κανένα διαφημιστικό ή άλλο λόγο παρά μόνο για την λειτουργία της πλατφόρμας.  Η ίδια η πλατφόρμα άλλωστε σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε και ποιοι θα βλέπουν κάθε τι που αναρτάτε.

Τέλος για την διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων το TPP έχει εγκαταστήσει πρωτόκολλο HTTPS / SSL ισχυρής κρυπτογράφησης των δεδομένων ενώ τα προσωπικά στοιχεία που καταχωρείτε κατά την εγγραφή σας διαγράφονται από τον server μετά την εγγραφή σας στην πλατφόρμα.

Πόσοι είμαστε τώρα;

Μπορείτε να δείτε τα μέλη των 1101 με κλικ εδώ.

Είχατε ζητήσει χρηματοδότηση για ένα περιοδικό που δεν εκδόθηκε ποτέ. Τι μας εξασφαλίζει ότι αυτή τη φορά θα κάνετε ότι λέτε;

Το ειδικό περιοδικό τεύχος TMP για τα Luxleaks δεν εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2014 όπως θα έπρεπε για μια σειρά από λόγους που περιελάμβανε εμπόδια από το σύστημα της διαπλοκής, κακή διαχείριση και λάθος αποφάσεις. Η καθυστέρηση της έκδοσης μας έφερε μέχρι την προκήρυξη των εκλογών και μετά στην έντονη περίοδο της διαπραγμάτευσης και έτσι θεωρήσαμε ότι είχε χαθεί η στιγμή της έκδοσης όταν θα μπορούσαμε να την κάνουμε. Αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε μια σίγουρα αποτυχημένη εκδοτική δραστηριότητα μόνο και μόνο για να βγάλουμε την υποχρέωση, αφού άλλωστε όλο το περιεχόμενο που θα περιλάμβανε το περιοδικό ήταν ήδη αναρτημένο στο ειδικό μας αφιέρωμα.

Ενημερώσαμε όσους είχαν συνεισφέρει και τους δώσαμε τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως επέλεξε να στηρίξει την συνολική προσπάθεια του TPP.

Θέλουμε όμως να σημειώσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι από την περίπτωση του περιοδικού μάθαμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Αφενός ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει σίγουρα σε κλίμα ανασφάλειας και όταν στηρίζεται οικονομικά από έναν ιδιώτη και όχι από στη βάση των πολλών και αφετέρου ότι η χρηματοδότηση θα πρέπει να γίνεται με πολλές μικρές συνδρομές ώστε ο καθένας να έχει την άνεση να αποσύρει την στήριξή του άμεσα, εφόσον έτσι το νιώσει.  

Το δεύτερο που θέλουμε να σημειώσουμε είναι ότι το TPP έχει οργανώσει την χρηματοδότηση από τα κάτω για μερικά από τα πιο ιστορικά crowdfunded projects στην Ελλάδα, όπως την δημιουργία του πρώτου ντοκιμαντέρ με συμπαραγωγούς τους πολίτες (Debtocracy) και την διατήρηση του σήματος της ΕΡΤ. Ακόμα και μετά την αποτυχία στην έκδοση του περιοδικού οι ενεργοί πολίτες ήταν πάλι αυτοί που χρηματοδότησαν την 1η δημοσκόπηση που δεν παραγγέλνουν πολιτικοί ή διαπλεκόμενα ΜΜΕ αλλά και την μετάδοση με αγγλική διερμηνεία των κρίσιμων συζητήσεων στη Βουλή τον Ιούλιο, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 1 εκατομμύριο κόσμος και αναμεταδόθηκε από το BBC και το CNN. Έχουμε δηλαδή αποδείξει ότι σεβόμαστε κάθε ένα ευρώ που μας έχει προσφερθεί για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ερωτήσεις και κακεντρέχειες

Από την ανακοίνωση της 1ης Νοεμβρίου εμφανίστηκαν (όπως αναμενόταν) αρκετοί που προσπαθούν να ειρωνευτούν το εγχείρημα μας. Δεν ξέρουμε αν αδυνατούν να κατανοήσουν, να ονειρευτούν και να οραματιστούν ένα καλύτερο αύριο ή απλά τους βολεύει το παλιό και μίζερο τοπίο στην ενημέρωση.

Εδώ προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις που έχουν διατυπωθεί μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Αν υπάρχει κάποια ερώτηση που δεν σας έχει απαντηθεί μη διστάσετε να μας τη στείλετε.

Δείτε παρακάτω την ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του οργάνωσε το TPP για να αναπτήσει σε ερωτήματα πολιτών σχετικά με τους 1101.

Κοινωνικά δίκτυα

Οι 1101 ΔΕΝ διατηρούν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκφράζονται μόνο από του ThePressProject σε αυτά.

Ελεύθερο TPP

Το ThePressProject θα παραμείνει δωρεάν και ελεύθερα προσβάσιμο από όλους, ανεξάρτητα αν είναι μέλη των 1101.

Εποπτικό Συμβoύλιο

Τα μέλη των 1101 είναι αυτόματα μέλη του εποπτικού οργάνου που θα ελέγχει την δεοντολογία και τα οικονομικά του TPP.

Χωρίς διαφήμιση

Το TPP δεν δέχεται διαφημίσεις από κράτος και τράπεζες αλλά με τους 1101 θα αλλάξει εντελώς το μοντέλο αποδοχής.

Ενίσχυση των ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ που είναι διατεθειμένα να συνυπογράψουν τον κώδικα δεοντολογίας και χρηματοδότησης θα χρηματοδοτηθούν από τους 1101 όταν συμφωνούν τα μέλη του.