loading

H πλατφόρμα των 1101

Ένα κοινωνικό δίκτυο

Η πλατφόρμα των 1101 έχει αναπτυχθεί ως ένα σύγχρονο κοινωνικό δίκτυο. Επιλέξαμε την δομή του Facebook προκειμένου να είναι εύκολη η χρήση του. Τα μέλη της πλατφόρμας έχουν την προσωπική τους σελίδα την οποία μπορούν να διαμορφώσουν και απεριόριστες δυνατότητες διασύνδεσης με τους υπόλοιπους. Μπορούν να δημιουργήσουν θεματικές σελίδες, κοινότητες και ομάδες συζητήσεων. Μπορούν επιπλέον να διατηρούν το δικό τους blog και να αναρτούν ειδήσεις, φωτογραφίες και βίντεο από οπουδήποτε. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικές με την πλατφόρμα των 1101.

Τεχνολογία

Η πλατφόρμα των 1101 είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιεί όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις για μια απλή και εύχρηστη εμπειρία επικοινωνίας. Οι βάσεις δεδομένων είναι κρυπτογραφημένες και οι αναρτήσεις γίνονται υπό το καθεστώς ασφαλείας (SSL). Διατηρούνται αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων σε καθημερινή βάση. Η ίδια η πλατφόρμα προσφέρει σειρά εργαλείων επικοινωνίας και διάδρασης τα οποία θα εμπλουτίζονται και θα τροποποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Πολιτική απορρήτου και εμπιστευτικότητας

Κάθε μέλος των 1101 αποφασίζει κατά την εγγραφή του αν επιθυμεί ή όχι να δημοσιεύει τα προσωπικά του στοιχεία. Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα και δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε για κανένα διαφημιστικό ή άλλο λόγο παρά μόνο για την λειτουργία της πλατφόρμας.  Η ίδια η πλατφόρμα άλλωστε σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε και ποιοι θα βλέπουν κάθε τι που αναρτάτε. Τέλος για την διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων το TPP έχει εγκαταστήσει πρωτόκολλο HTTPS / SSL ισχυρής κρυπτογράφησης των δεδομένων ενώ τα προσωπικά στοιχεία που καταχωρείτε κατά την εγγραφή σας διαγράφονται από τον server μετά την εγγραφή σας στην πλατφόρμα.

Όροι χρήσης

Στη σελίδα δικτύωσης των 1101 συμμετέχουν μόνο όσοι είναι μέλη του εγχειρήματος και προσφέρουν με πάγια εντολή κάποιο από τα πακέτα συνδρομής του ThePressProject. Τα μέλη που χρησιμοποιούν την εφαρμογή οφείλουν να αναζητούν μια ήπια επικοινωνία, να μη χρησιμοποιούν το δίκτυο για λόγους προπαγάνδας κάθε είδους, να μην παρενοχλούν με οποιονδήποτε τρόπο τα άλλα μέλη και να μην εκφράζονται με υβριστικό και προσβλητικό τρόπο. Το ThePressProject διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει μέλη ακόμα και αν πληρώνουν τη συνδρομή τους σε περίπτωση που γίνεται κακή χρήση του προσφερόμενου χώρου. Κάθε μέλος που έχει ολοκληρώσει μια 12μηνη συνδρομή στο TPP θα παραμένει ενεργό μέλος των 1101 ακόμα και αν σταματήσει στο εξής να προσφέρει χρήματα. Αποκλειστικός υπεύθυνος λειτουργίας παραμένει το ThePressProject.

Σύστημα μέτρησης τάσεων και επικοινωνία με το Newsroom

Εντός της πλατφόρμας των 1101 έχουμε εγκαταστήσει ένα σύστημα μέτρησης τάσεων (γνωστό και ως trends) το οποίο σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε. Ο τρόπος είναι απλός: όταν συμμετέχετε στην πλατφόρμα χρησιμοποιήστε το σύμβολο # για να επισημάνετε μια λέξη κλειδί σχετικά με τη συζήτηση (π.χ. #diaploki) ώστε η σύνταξη του TPP να έχει άμεση πρόσβαση στις συζητήσεις που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτό το σύστημα προκειμένου να διαγνώσουμε τις πραγματικές ανησυχίες των μελών μας και να στοχεύσουμε το ρεπορτάζ μας προς αυτές. Επιπλέον όλα τα μέλη ακολουθούν τον χρήστη ThePressProject, που στην πραγματικότητα είναι ο κεντρικός λογαριασμός του Newsroom. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μιλήσετε με τους συντάκτες του TPP. Ωστόσο σας ζητάμε να χρησιμοποιείτε την επιλογή αυτή με σεβασμό στον χρόνο των συντακτών.

Εποπτικός έλεγχος

Τα μέλη του TPP θα έχουν διπλό εποπτικό ρόλο: Αφενός θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την παραγόμενη ύλη βάσει του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας (που θα αναρτηθεί στην ειδική σελίδα μετά το τέλος της επεξεργασίας από τον Πρόεδρο του τμήματος ΜΜΕ και θα εγκριθεί μετά από διαβούλευση από τα μέλη των 1101) και αφετέρου θα μπορούν να ελέγχουν την διαχείριση των οικονομικών του TPP. Για να έχουν πλήρη εικόνα θα αναρτάται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα ο ισολογισμός του προηγούμενου μήνα (πρώτη ανάρτηση θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη 2015).

Συμμετοχή στις αποφάσεις

Για την άσκηση του δικαιώματος του ελέγχου, κάθε φορά που τίθεται θέμα δεοντολογίας ή οικνομικού ελέγχου οι χρήστες θα μπορούν να θέτουν ερωτήματα προς το TPP και αν δεν νιώθουν ικανοποιημένοι από την απάντηση τότε θα μπορούν να προκαλέσουν ψηφοφορία.  Επιπλέον κάθε φορά που το TPP θα έχει να κάνει μια πρόταση που θα επηρεάζει τη χρηματοδότηση, (π.χ. αίτημα αποδοχής διαφήμισης ή πρόταση χρηματοδότησης έρευνας ή άλλης ενέργειας) θα γίνεται ψηφοφορία με αιτιολογημένη εισήγηση από πλευράς του ThePressProject.

Προνόμια μελών

Από την ανακοίνωση του κινήματος των 1101 υπάρχουν προσφορές από εκδοτικούς οίκους, θεατρικές ομάδες, μουσικούς κ.α. να συνεισφέρουν στην προσπάθεια. Για όλα αυτά θα ενημερώνεστε μέσα από την πλατφόρμα απευθείας.

Αυτά είναι
τα μέλη των 1101

Δες τη λίστα

Γίνε τώρα μέλος των 1101

Συμπλήρωσε τη φόρμα